
PAR soiul ABATELE FETEL
Perioada de coacere: 15-30 septembrie. Caracteristicile fructului: mare, piriform alungit, de culoare verde-galbui, u?or rumenit pe partea insorita. Pulpa este de culoare alba, ferma, dar la maturitatea de consum devine fondanta, suculenta, aromata.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul CURE
Perioada de coacere: 10-15 octombrie. Caracteristicile fructului: mare ( 180-300 g ), piriform, alungit, asimetric, cu o dunga de rugina longitudinala si un sant discret. Epiderma este galben-verzuie la maturitate.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul FAVORITA LUI CLAPP
Perioada de coacere: 10-20 august. Caracteristicile fructului: are o greutate medie de aproximativ 130-160g, este scurt piriform, de culoare verde-galbui, cu rosu carmin dungat pe aproape toata suprafata. Pulpa este alba, foarte suculenta, fina, fondanta, intens aromata, gust dulce-vinuriu. Fruct bun pentru consum in stare proaspata.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul UNTOASA BOSC
Perioada de coacere: 20 septembrie. Caracteristicile fructului: mare, piriform cu zona pedunculara brusc alungita, formand un “gat” caracteristic lung si gros. Culoarea este galben-verzuie, acoperita complet cu o rugina groasa, brun rosietica specifica. Pulpa este alb-galbuie, foarte fina, fondanta, suculenta.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul UNTOASA HARDY
Perioada de coacere: 10-20 septembrie. Caracteristicile fructului: are o greutate medie de aprximativ 120-140g, este scurt conic, cu varful larg, de culoare verde-galbuie acoperit integral sau partial cu rugina grosiera. Pulpa este alba, semifondanta, foarte suculenta, dulce vinurie. Fructele pot fi pastrate dupa recoltare timp de 30-60 zile.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul WILLIAMS
Perioada de coacere: 20-30 august. Caracteristicile fructului: mijlociu spre mare 160-180g, piriform, cu conturul neregulat, galben-pai, cu rugina la ambele capete, foarte bun pentru masa si industrializare, cu pulpa alba, fondanta, fara sclereide, foarte suculenta, dulce-vinurie, puternic aromata.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul ARABITKA
Perioada de coacere: 20-30 iunie. Caracteristicile fructului: se prezinta in ciorchini, piriform si cu greutatea de 40-50 g. Pielita este de culoare galbena deschis. Pulpa este zemoasa, aromata si are un gust dulce.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul WILLIAMS ROSU
Perioada de coacere: 10-20 septembrie. Caracteristicile fructului: mare, greutatea medie 180-200g, de forma piriforma, colorat in rosu intens pe toata suprafata pielitei; uneori se intalneste si fenomenul de reversibilitate a culorii, respectiv apar fructe verzi-galbui sau dungate.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău
PAR soiul CONFERENCE
Perioada de coacere: 10-20 octombrie. Caracteristicile fructului: mijlocii si mari, piriform alungite, asimetrice, cu gatul subtire si curbat. Pielita este de culoare verde-galbuie la recoltare, galben-pal la coacere, fiind acoperita pe aproape toata suprafata cu pete ruginii de diferite marimi.
Disponibili la sediul nostru din Breaza, jud. Buzău: Fitofarmacia Breaza - jud. Buzău