Servicii pentru Pomi fructiferi, Vita de vie, Arbusti fructiferi, Nuci Altoiti, Flori, Ornamentale si Garduri vii.
Va prezentam lista de servicii disponibile asigurate de catre echipele noastre de profesionisti horticoli, disponibile contra cost numai pe baza de rezervare cu minim 30 zile inainte.
- Consultanta horticola completa inclusiv recomandarea speciilor si soiurilor care se preteaza pentru plantare pe tot teritoriul Romaniei.
- Initiere plantatii Pomi fructiferi, Vita de vie si Nuci altoiti de la 0.
- Realizare studii agrochimice pe baza monstrelor de sol trimise de client sau recoltate de noi de la fata locului.
- Realizare studii agrometeorologice din zona in care se vor efectua plantarile
- Transportul materialului saditor de la pepiniera la locul de plantare
- Plantari pomi fructiferi, arbusti fructiferi, vita de vie si trandafiri
- Achizitionarea, transportul si montatul tutorilor
- Taieri de ramificare si formare, intretinere si fructificare pentru pomii fructiferi pe rod, regenerare si refacere, de curatare si intretinere curenta pentru Pomi fructiferi, Vita de vie, Nuci altoiti si Arbusti fructiferi, Trandafiri.
- Tratamente fitosanitare pentru pomi fructiferi, vita de vie, trandafiri si arbusti fructiferi;
- Fertilizari periodice si alte tratamente cu fungicide, insecticide, impotriva bolilor si antidaunatori specifice;
- Saparea pamantului din jurul radacinilor pomilor, gardurilor vii si plantelor ornamentale de gradina pentru o mai buna permeabilitate a solului; patrundere a apei si fertilizantilor in sistemul radicular al plantelor.
- Plantare si tundere gazon
- Montaj sisteme de irigatii prin aspersare, picurare sau automatizate
SERVICII PLANTARI POMI FRUCTIFERI SI VITA DE VIE SI NUCI ALTOITI
Echipa noastra de plantari pomi fructiferi va pune la dispozitie contra cost urmatoarele servicii:
- Realizarea sistemului de pichetare
- Efectuarea gropilor de dimensiuni minim 40x40x40
- Utilizarea de motosfreder profesional cu 2 posturi prin aplicarea unei gropi verticale si uneia oblice- rezultand un pamant foarte faramitat ideal plantarii
- Dimensiune burghiu sapat gropi pentru pomi fructiferi, vita de vie, nuc altoit: 30×100 cm. Durata: 1 min/groapa
- Amestecarea de complexe si ingrasaminte la plantare
- Fasonarea radacinilor
- Taierea de formare a axului central si a coroanei (numai in primavara)
- Plantarea propriu-zisa a materialului saditor
- Achizitionarea, transportul si montarea tutorilor
- Udarea post plantare din sursa dvs de apa
Nota: La plantari se va folosi materialul nostru saditor certificat de calitate si fitosanitar. Numai in cazul in care clientul doreste sa planteze ceva ce nu este disponibil in oferta noastra, contra cost se va planta. Deplasarea se va face pentru un minimum de 100 de gropi. Pretul include tutorele si este de 7 lei/groapa.
SERVICII TAIERI POMI FRUCTIFERI SI VITA DE VIE
Serviciile de taieri pomi fructiferi si vita de vie sunt foarte importante pentru sanatatea si productivitatea livezii dvs. Alegerea tipului de coroana si ulterior taierile anuale vor da pe langa aspectul deosebit al plantelor, productivitatea mult asteptata.
Taietorii nostri de pomi fructiferi se vor deplasa la locatia dorita si vor executa toate lucrarile necesare si descrise in randurile de mai jos.
Pret taieri pomi fructiferi an I si II dupa plantare: 5 lei/buc. pentru clientii care au achizitionat materialul saditor de la noi/ 10 lei ceilalti clienti. Deplasarea este inclusa in pret la un numar de peste 100 buc.
Pret taieri pomi fructiferi an II si III dupa plantare: 10 lei/buc. pentru clientii care au achizitionat materialul saditor de la noi/ 15 lei ceilalti clienti. Deplasarea este inclusa in pret la un numar de peste 100 buc.
Pret taieri pomi fructiferi peste anul III: incepand de la 15 lei, in functie de an si specie.
Preturi taieri Vita de Vie : incepand de la 4 lei/ butas
Preturi taieri Trandafiri si Arbusti Fructiferi: incepand de la 3 lei/ butas
Preturi taieri Garduri Vii: incepand de la 5 lei/ mp
Efectuam taierile de formare ale coroanei pomilor fructiferi:
Odata cu plantarea pomilor fructiferi tineri, in functie de forma pe care dorim sa o obtinem, executam taierile pentru formarea coroanei acestora. Coroana pomilor fructiferi se obtine in 3-4 ani de la plantare, prin taieri succesive, scurtari, suprimari, dar si prin distantarea, aplecarea sau indoirea ramurilor si lastarilor.
Realizam taieri de intretinere si fructificare pentru pomii fructiferi:
Dupa formarea coroanei pomilor fructiferi, aceasta trebuie mentinuta prin taieri specifice de intretinere si fructificare care pot fi de doua tipuri: taieri de iarna (in uscat) si taieri de vara (in verde). Taierile de iarna, in uscat, se aplica pomilor fructiferi din momentul in care nu se mai asteapta geruri mari, incepand cu sfarsitul lunii Februarie.
Taierile de intretinere la pomii fructiferi se executa pentru reducerea incarcaturii excesive cu muguri a ramurilor pomilor fructiferi, pentru stabilirea lungimii ramurilor si a intrepatrunderii lor si pentru echilibrarea vegetatiei intre baza si varful ramurilor. Taierile de intretinere ale pomilor fructiferi sunt masuri de stimulare a cresterii si nu de limitare.
La toaletarea anuala a pomilor fructiferi (tunderea anuala a pomilor fructiferi) se va urmari cu predilectie eliminarea ramurilor uscate, taierea crengilor afectate de boli, indepartarea ramurilor si a crengilor care se intercaleaza sau care se ating, dar si a celor care se indreapta spre interiorul coroanei si mentinerea pomilor fructiferi in echilibru fiziologic.
Echipa Taieri de intinerire si regenerare a pomilor fructiferi:
Taierile de intinerire si regenerare aplicate pomilor fructiferi dau rezultate bune atunci cand coroana pomilor se reduce considerabil, si se recomanda ca taierile pomilor fructiferi pentru intinerire si regenerare sa se execute in perioada de repaus vegetativ.
Serviciile pentru garduri vii, conifere, arbusti ornamentali foiosi, evergreen sau cu frunza cazatoare, sunt urmatoarele:
-tunderea si reglarea inaltimii gardurilor vii din conifere sau plante ornamentale decorative prin frunze si flori;
-taieri de regenerare si indesire arbusti ornamentali foiosi sau conifere de gradina;
-taieriea si dirijarea arbustilor ornamentali decorativi prin forma, pentru obtinerea de spirale, globuri, pompoane, conuri, piramide, etc.
-tunsul gardurilor vii inalte si a perdelelor verzi din conifere si din plante foioase de gradina;
-dirijarea si taierea pentru indesire a perdelelor verzi din plante cataratoare si a perdelelor de plante cu frunza persistenta ori cazatoare;
-taierile de curatare si intretinere curenta a coniferelor si a plantelor ornamentale de gradina;
-tratamentele fitosanitare pentru toate speciile de plante si flori de gradina, impotriva bolilor sau daunatorilor: mana, insecte, paianjeni, omizi, etc.
-fertilizarile periodice cu ingrasaminte si microelemente cu eliberare controlata si alte tratamente specifice pentru pomi fructiferi, garduri vii, conifere forme si plante ornamentale naturale;
-lucrari de igiena fitosanitara pentru arbori decorativi, arbusti ornamentali si flori de gradina;
-saparea solului din jurul radacinilor pentru obtinerea unei mai bune permeabilitati a pamantului; patrunderea apei si ingrasamantului complex in sistemul radicular al plantelor ornamentale de gradina.
SERVICII DE GAZONARE
Pentru crearea unui gazon amenajat, trebuie de la bun început să avem în vedere toate posibilele sale întrebuinţări, în funcţie de acestea alegând seminţele potrivite pentru diversele soiuri de iarbă. În cazul gazonului folosit pentru joacă sau pentru practicarea de sport, va trebui să alegem ierburi robuste, pe care se poate călca. Dacă dorim un gazon pur decorativ trebuie să alegem ierburi cu frunze şi tulpini subţiri. In ultimii ani se planteaza foarte mult gazonul rezistent la seceta.
1. Oferim servicii de gazonare a suprafeţelor prin însămânţare:
Gazonarea suprafeţelor prin însămânţare este metoda rudimentară de înierbare a unei zone dedicate spaţiului verde.
Gazonarea suprafeţelor dedicate spaţiului verde se poate face doar primăvara şi la sfârşitul verii dacă nu sunt călduri toride.
Ca metodă de lucru, se sapă la 20 cm adâncime (după caz se adaugă 5 cm pământ), se mărunţeşte, se trage nivel terenului, se împrăştie seminţele de gazon, se tasează (tăvălugire) şi se udă până la răsărire.
2. Gazonarea suprafeţelor prin montare de rulouri de gazon
Rulourile de gazon reprezintă varianta cea mai rapidă de inierbare a unei zone dedicate spaţiului verde. Rulourile le obţinem prin decopertarea gazonului matur, compact, însămânţat şi controlat circa 3 ani.
Gazonarea cu rulouri poate fi făcută tot timpul anului, dacă terenul nu este acoperit cu zăpadă (spre deosebire de gazonarea cu sămânţă).
Aspectul final este al unei peluze mature, cu covor verde compact, în care nu se vede pământul substrat, firele fiind dese, uniforme, de culoare verde închis. Impactul este maxim, în condiţiile folosirii gazonului din rulouri.
Se înierbează la fel de bine, uniform, suprafeţe plane, ca şi pantele, curbele şi colţurile, într-un mod uniform, mult mai bine decât varianta gazonării cu sămânţă, în urma căreia sunt inerente golurile ce trebuie reînsămânţate, Gazonul poate fi decupat în jurul plantelor.
SERVICII MONTAJ SISTEME DE IRIGAŢII PENTRU LIVADA, GRADINA, VIE, GAZON
- Sisteme usoare de irigatii livada, gradina, vie, gazon:
-realizam sisteme de drenaj pentru spatii verzi (drenuri de gradina pentru colectarea apelor pluviale in exces);
-realizam instalatii de irigat prin picurare sau prin aspersie si sisteme de udare rezidentiale automatizate ( sisteme de irigatii rezidentiale pentru irigare gradini, gazon si plante )
Sistemele de irigat gazonul si plantele din gradina sunt sisteme de irigatii prin picurare sau aspersie (cu aspersoare ingropate de tip spray sau rotor/turbina). Sistemele de udare, atat cele rezidentiale, cat si cele pentru terenurile de sport, parcuri sau gradini de legume sunt comandate de programatoare de udare, care deschid si inchid automat, succesiv, circuitele de irigatii. Aspersoarele de tip spray si turbinele sau aspersoarele de tip rotor sunt componente ale sistemelor de irigatii ingropate care se ridica sub presiunea apei din sistemul de irigatii, realizand udarea gazonului si plantelor. Intretinerea gradinilor se bazeaza pe udare, iar sistemele de irigatii ajuta la dezvoltarea plantelor si mentin un gazon verde intens.
- Sistemele de irigatii prin aspersie sau prin picurare livada, gradina, vie, gazon (utilizate pentru udarea gradinilor, parcurilor si terenurilor de sport) sunt instalatii automatizate de udare cu componente ingropate, controlate de un programator care comanda deschiderea si inchiderea secventiala, succesiva, a unor electrovane speciale pentru irigatii (robineti electrici), care permit trecerea apei, ridicarea sub presiune a aspersoarelor de tip spray sau rotor (turbine de irigat) si realizarea udarii.
Dupa inchiderea automata a electrovanelor aspersoarele se retrag in pamant unde raman ascunse vederii pana la urmatoarea pornire a sistemului de irigatii (pana la urmatorul ciclu de udare programat de utilizatorul instalatiei de irigatii)
Santurile se sapa la adancime mica deoarece sistemele de irigat se golesc cu aer comprimat pentru a nu ingheta in perioada de iarna.
3.1. Sisteme profesionale automate de irigat in livada, gradina, vie, gazon: acestea sunt amplasate sub nivelul solului, de unde duzele de stropit (microaspersoare tip pop-up) se ridică la suprafaţă sub presiunea apei numai în timpul funcţionării; la încetarea stropirii, acestea se retrag automat în pământ, făcând astfel posibilă utilizarea liberă a gazonului şi tunderea acestuia. Duzele se montează pe aspersoare reglabile astfel încât să se poată acoperi toată zona ce trebuie stropită. Funcţionarea întregului sistem este dirijată de un panou de comandă corelat cu un sensor perceptiv la starea vremii. Programarea regimului de stropire va lua în considerare starea vremii, precum şi caracteristicile plantelor aflate pe suprafaţa deservită. În cazul ploilor, există un senzor de ploaie care opreşte panoul de comandă şi, implicit, stropirea.
Ca avantaje se enumeră doar câteva:
-distribuţie uniformă a apei în sol,
-o cantitate optimă de apă distribuită controlat pe zone ore de udare, deci eficienţă maximă,
-sistem ce funcţionează complet independent, fără întreţinere
-posibilităţi nelimitate de irigare pentru orice suprafeţe cu ajutorul duzelor interschimbabile sau al celor cu unghi reglabil care oferă o irigare extrem de precisă.
3.2. În aceeaşi categorie se încadrează sistemele de irigat prin picurare la livada, gradina, vie, gazon
Sunt mult mai economice decât cele prin aspersie şi, evident, ecologice, ţinând cont că apa a devenit o resursă extrem de importantă. Dacă în cazul unui sistem de irigat prin microaspersie o bună parte din apa folosită se pierde prin evaporare sau ajunge direct în pânza freatică, un sistem de irigat prin picurare trimite apa exact acolo unde planta are nevoie: la rădăcină.
Un sistem automat de irigaţii pentru grădini se compune din:
-panou de comandă
-senzor de ploaie
-electrovane
-microaspersoare
-supape automate de golire (optional)
-filtre
-tubulatură PHDE sau tub picurător (dripperline)
-fitinguri cu etanşare prin compresie
-cămine de vizitare(boxe)
-legături speciale aspersoare (tuburi flexibile Funny pipe)
-reductor de presiune pentru dripperline
4. Consultanta proiecte europene si realizare proiecte tehnice infiintare plantatii
Fiind o noua perioada de implementari de proiecte europene suntem alaturi de dvs. cu toata consultanta, tehnologia si serviciile de infiintari livezi si plantatii pe suprafete mari.
Pentru oricare dintre serviciile noastre va rugam sa ne contactati cu minim 30 zile inainte pentru a va putea programa. In functie de fiecare client si comanda se va percepe avans 20% din suma.