Descriere
Vita de vie altoita de masa alba Victoria poate fi plantata oricand fiind in ghiveci, anul 3, aclimatizata, prinsa deja si pe rod.
Butasii de vita de vie la ghiveci se preateaza a fi plantati in spatii deschise pe sistem bolta sau spalieri dar si in medii protejate: Butasi vita de vie de masa pentru plantare in SERE si SOLARII, in cultura intercalata cu legume.
Vita de vie la ghiveci Victoria este un soi de struguri de masă de culoare alba rezultat din încrucișarea soiurilor Cardinal și Afuz Ali.Istoric
Hibridările s-au efectuat în cadrul I.C.H.V. Bucuresti, de către Victoria Lepădatu. Lucrările de selecție au fost continuate de Gheorghe Condei la Stațiunea de Cercetări Viticole din Drăgășani, soiul fiind omologat în anul 1978. Este una din cele mai valoroase creații de soiuri românești pentru struguri de masa. Se impune prin timpurietate, dar mai ales prin aspectul foarte frumos al strugurilor si prin productivitate ridicata.
Sunt foarte mari, conici sau cilindro-conici, cu boabele asezate compact pe ciorchine. Bobul mare si foarte mare, ovoidal de culoare galbena-chihlimbarie (ambra); pulpa semicrocanta, gustul echilibrat, slab aromat.
Descriere
Victoria este un soi cu vigoare mijlocie spre mare, fertilitate buna (63-73% lastari fertili) si productivitate foarte mare, datorita marimii strugurilor. Rezistente biologice: buna la ger (-18°C -20 °C) si la seceta; se comporta bine fata de brumele si ingheturile de primavara, datorita dezmuguririi tarzii; rezistenta mijlocie la boli si daunatori. Formele de conducere in plantatii recomandate sunt: capul inaltat Dr. Guyot, cu taiere mixta si cordonul dublu genovez. Incarcatura de rod care se lasa la taiere este de 40 – 50 ochi/butuc, respectiv 15 – 17 ochi/m2
Insușiri tehnologice
Maturarea strugurilor are loc in epoca a II-a, durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare, cca 30 zile. Productiile de struguri sunt mari, de peste 16-18 t/ha, din care productie marfa 83-85 %. La maturitatea de consum, strugurii acumuleaza 140-150 g/l zaharuri, iar aciditatea este relativ scazuta 3,8-4 g/l H2SO4. Este considerat ca fiind creatia cea mai valoroasa de soiuri pentru struguri de masa din Romania.
Perioada de maturare 20-30 August
Strugurii contin 80% apa, alaturi de fibre, carbohidrati (glucoza si fructoza), vitamine (C, A, B6, B1, B2, E), dar si minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu). De asemenea, contin acid folic, flavonoide, taninuri si in special antioxidanti. Fie galbeni, verzi, visinii, roz sau negri, cu bob mic sau mare, strugurii aduc o varietate de beneficii asupra organismului.
In sectiunea de jos a siteului puteti consulta paginile dedicate Tratamentelor fitosanitare (stropirilor anuale necesare fiecarei specii )
Aveti nevoie de un PACHET ANUAL de tratamente fitosanitare? Puteti comanda de la fitofarmacia noastra online www.Stropiri.ro unul dintre pachetele de mai jos (click aici)
-
PREVENTIV complet de tratamente fitosanitare anuale la speciile de pomi fructiferi samburoase: PRUN, CAIS, PIERSIC, NECTARIN, CIRES, VISIN, MIGDAL, CASTAN COMESTIBIL. (click pentru a deschide pagina noua)
-
PREVENTIV complet de tratamente fitosanitare anuale la speciile de pomi fructiferi semintoase: MAR, PAR, GUTUI, KAKI, kIWI, SMOCHIN, ARONIA si FEIJOA. (click pentru a deschide pagina noua)
-
PREVENTIV complet de tratamente fitosanitare anuale la butasii de vita de vie, atat SOIURI DE VIN cat si DE MASA pentru 12 luni. (click pentru a deschide pagina noua)
-
PREVENTIV complet de tratamente fitosanitare anuale legume – SOS Gradina(click pentru a deschide pagina noua )
Recenzii
Nu există recenzii până acum.