MUSCAT DE HAMBURG soi vita de vie de masa negru| Butasi anul 2 |

15,00 lei

Vanzare butasi vita de vie altoita de masa MUSCAT DE HAMBURG soi negru de masa tamaios si armonat avand coacerea in luna septembrie.

Description

PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE! Pret negociabil la cantitati mari.

Caracteristici:

  •    Perioada de vegetatie mijlocie 165-170 zile, timp in care necesita peste 3000 C temperatura globala.
  •    Are o crestere vegetativa puternica si fertilitate buna, 50-60% din lastari sunt fertili.
  •    Este sensibil la meiere si margeluire, fenomene care se manifesta puternic spre varful ciorchinilor.
  •    In anii cu conditii climatice nefavorabile, in timpul infloritului, florile nu leaga si cad in masa, acesta constituind defectul major al soiului Muscat de Hamburg.
  •    Rezistente biologice : mijlocie la ger (-18C); slaba la seceta; foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor.In zonele de ses este puternic atacat de molii.
  •    Muscat de Hamburg are nevoie de multa caldura si insolatie, de aceea se cultiva in conditii bune in podgoriile din zonele colinare subcarpatice. Prefera solurile usoare, bine aprovizionate cu substante nutritive si apa. Pe nisipuri sufera de sete.
  •    Muscat de Hamburg intruneste cele mai inalte insusiri tehnologice, fiind considerat „regele soiurilor de masa”.

In conditiile ecoclimatice din tara noastra, maturarea strugurilor se realizeaza cu 10 – 15 zile dupa Chasselas Dore (soi de epoca a IV-a). In sudul tarii maturarea strugurilor incepe inca pe la finele lunii august, iar in podgoriile subcarpatice in tot cursul lunii septembrie.

Productiile obtinute sunt mijlocii (10 – 14 t/ha), din care 60 – 70% reprezentand productia marfa. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este redusa (10 – 15 zile), dupa care boabele se zbarcesc si pierd din aroma. Strugurii rezista bine la transport; depozitarea trebuie facuta numai in conditii de mediu controlat, deoarece rahisul fiind ierbaceu se usuca repede iar boabele se desprind usor de pe ciorchine.

La maturarea deplina, strugurii acumuleaza cantitati mari de zahar (160 – 170 g/l), aciditatea ramane echilibrata (4.5 – 5.5 g/l H2SO4), incat strugurii se pot vinifica, obtinandu-se vinuri usoare de masa.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MUSCAT DE HAMBURG soi vita de vie de masa negru| Butasi anul 2 |”